Kimet Oy vahvistaa asemaansa ostamalla Mercasteel Oy:n

Kimet Oy on ostanut 17.3.2023 tehdyllä yrityskaupalla koko Mercasteel Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Kimetin asemaa Suomen monipuolisimpana ruostumattomien terästen ja alumiinien jakelijana. Yrityskaupan jälkeen Mercasteel Oy:n toiminta jatkuu normaalisti osana Stén-konsernia. Tehdyllä järjestelyllä ei ole vaikutusta yhtiön asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Mercasteelin työntekijät siirtyvät Kimetin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Omistajanvaihdos monipuolistaa henkilökunnan työtehtäviä ja vahvistaa nykyisiä työsuhteita epävakaassa maailmantilanteessa.

Kimet Oy:n tuotevalikoima ja myyntiryhmän asiantuntemus vahvistuvat yrityskaupan myötä. ”Olemme innoissamme, kun jatkossa voimme palvella sekä Kimet Oy:n ja Mercasteelin asiakkaita uudella laajemmalla tuotevalikoimalla. Alumiinituotteiden tarjoamat mahdollisuudet yhdistettynä yrityskaupan synnyttämään synergiaan tuovat merkittävää hyötyä molempien yritysten asiakkaille. Uskomme myös, että tämä avaa meille mahdollisuuden uusien asiakkaiden tavoittamiseen”, korostaa Kimet Oy:n toimitusjohtaja Mikko Sten.

Mercasteel Oy on alumiinin ja ruostumattoman teräksen tukkuliike, joka varastoi ja myy raaka-aineita kotimaiselle teollisuudelle. Yrityksen liikevaihto on 9,1 miljoonaa euroa. Mercasteelin varasto Hyvinkäällä jatkaa toimintaansa, mutta toimisto siirretään kevään aikana Stén-konsernin toimitiloihin Nurmijärven teräspalvelukeskukseen.

Lisätietoja:

Kimet Oy

Mikko Sten, toimitusjohtaja

040 765 9797

mikko.sten@kimet.fi

Kimet Oy on erikoistunut ruostumattomien ja haponkestävien terästen maahantuontiin ja tukkumyyntiin. Se on osa Stén-konsernia, jonka emoyhtiö on suomalainen perheyhtiö Stén & Co Oy Ab. Stén & Co Oy Ab on toiminut vuodesta 1932 erikois- ja työkaluterästen maahantuonnin ja tukkumyynnin parissa. Stén-konsernin liikevaihto on yli 58 miljoonaa euroa ja konsernilla on yli 90 työntekijää Suomessa ja Baltiassa.

www.kimet.fi